2016 + gadget-uri + ochi obosiţi = ochelari

ochelari1
Cei care suntem purtători de ochelari înţelegem ce înseamnă achiziţia unei noi perechi. Dioptriile nu reprezintă o problemă deoarece este necesară doar o vizită la doctorul oftalmolog. Ei bine când vine vorba de alesul ramelor, intervin o serie de factori. Ce se poartă, cu ce ne stă bine, care sunt comozi ş.a.m.d.

Am descoperit recent un site care oferă ajutor în acest sens, recomandând modelul de ramă potrivit formei feţei. Întrucât articolul mi-a fost de folos, doresc să-l împărtăşesc.

Alegerea ramelor

Schimbarea ochelarilor de vedere, dincolo de o claritate mai bună a vederii, oferă posibilitatea de a completa caracteristicile faciale şi aspectul general, al fiecăruia dintre noi. În acest sens, trebuie ţinut cont de următorii factori:

1. Forma feţei – alege o ramă a cărei formă să intre în contrast cu forma feţei tale. Identifică în tabelul de mai jos forma care reprezintă cel mai apropiat aspectul feţei tale şi alege dintre ramele cu forma recomandata.

2. Dimensiunea ramei – verifică dimensiunile din subsolul paginii fiecărei rame şi compară-le cu dimensiunile ramei actuale (sunt prezente pe braţele ramei sau pe puntea nazala în interior de forma 5417140) sau consultă tabelul de mai jos şi vezi unde te încadrezi în funcţie de lăţimea feţei.

3. Personalitatea purtătorului – ca şi pantofii, ochelarii trebuiesc ajustaţi în funcţie de ţinuta purtată, activităţile zilnice şi stilul fiecărei persoane.

Culoarea, materialul, forma şi detaliile joacă un rol important în alegerea unei rame conforme cu stilul fiecărei persoane. Culorile vii şi ramele de plastic emană o energie tinerească, în timp ce tonurile neutre şi formele clasice emană un sentiment de eleganţă. Facem eforturi pentru a pune la dispoziţie diferite forme ţi culori, acoperind orice stil, fie el elegant, clasic, modern, hipster, sportiv, etc.

Sper să fie de folos !

 

Advertisements